Hobbykas

KENNIS & ERVARING Batist Hobbykassen ontwerpt, produceert hobbykassen in vele modellen en maten. Met ruim 35 jaar ervaring in de professionele kassenbouw hebben wij voldoende kennis opgedaan om onze kassen weersbestendig te bouwen in heel Nederland. Zo zijn al onze hobbykassen bestand tegen de gangbare wind- en sneeuwbelasting. Wij zijn NEN-EN 1090 gecertificeerd.

GARANTIE Vandaar ook dat wij als enige leverancier 10 jaar garantie geven op productie- en fabricagefouten. Daarnaast hebben wij service hoog in het vaandel staan. Onze monteurs zijn dagelijks in heel Nederland actief om hobbykassen, tuinkamers en andere maatwerk objecten te bouwen. Een serviceopdracht is voor ons vaak binnen afzienbare tijd in te plannen zodat we de kosten heel laag kunnen houden.

FUNDATIE Een goede hobbykas kenmerkt zich door een degelijke fundatie. Bij Batist Hobbykassen staan alle hobbykassen op meerdere betonnen poeren. De kleinere modellen staan standaard op vier betonnen poeren terwijl de grotere op een veelvoud daarvan worden gebouwd. Afhankelijk van model en grootte kunnen wel 16 poeren gestort worden. In zachte veengrond zorgen we voor een extra degelijke fundatie door een houten kleefpaal te gebruiken. Deze drukken we eerst in de grond om er vervolgens een betonnen poer op te storten. Een kleefpaal zuigt zich vast in de grond en hierdoor is de kans op verzakken minder. Voorkomen dat de hobbykas gaat zakken zal nooit lukken omdat in heel Nederland de grond zakt. Wel slagen we er in om de hobbykas goed te funderen. Mocht de hobbykas onverhoopt zakken dan kunnen onze monteurs te allen tijde de hobbykas omhoog halen dankzij het gebruik van speciale ankers.

PROFIELEN Verder maakt Batist Hobbykassen gebruik van dikwandige aluminium profielen. Deze dek- en gevel profielen zorgen voor een stevige stabiliteit. Niet alleen in de achtertuin maar ook in de polder in bijvoorbeeld Groningen, Friesland of Zeeland. Net alleen u wilt rustig kunnen slapen als het gaat stormen, dat willen onze monteurs ook.

GLAS Het standaard ongehard glas waarmee iedere hobbykas beglaasd is, kunt u vervangen door 4 mm veiligheidsglas. Zeker als er in de hobbykas meer gerecreëerd wordt i.p.v.  gekweekt zien wij dat klanten voor veiligheid gaan. U kunt er voor kiezen om alleen het kasdek uit te voeren met veiligheidsglas of ook de gevels te voorzien van veiligheidsglas. Het geeft u en uw bezoekers een veilig gevoel als het glas geen letsel kan veroorzaken.

LUCHTRAMEN Op iedere hobbykas monteren wij één of meer luchtramen. Deze zijn op diverse wijze te bedienen. Handmatig met een handopener, met een raamspindel die u met een bedienstok traploos open draait. Of met een automatische raamopener. Deze opent bij ca. 21° automatisch. Een met paraffine gevulde cilinder gaat bij hitte uitzetten en drukt het luchtraam naar buiten. Voordeel van een automaat is dat u er geen omkijken naar heeft. Bij warm weer ventileert u automatisch. Verder is de automatische raamopener stormvast gemonteerd aan het kasdek.  In de winter moet u de cilinder of demonteren of goed inpakken in noppenfolie zodat deze niet kapot vriest.

SCHUIFDEUREN Alle schuifdeuren produceren  wij in eigen beheer. U kunt zelf de locatie van de schuifdeuren bepalen alsmede de afmeting. Voorwaarde is uiteraard wel dat het technisch mogelijk moet zijn. De schuifdeuren rollen aan de bovenzijde in een rail zodat vuil geen invloed heeft. U geniet zo jarenlang van een goed rollende deur. Naast de standaard schuifdeuren kunt u kiezen voor een verzwaarde deur waarbij het mogelijk is de kas af te sluiten met een degelijk schuifdeurslot.

ACCESSOIRES Batist Hobbykassen zijn volledig af te stemmen op uw eigen wensen en eisen. Wij leveren een breed assortiment accessoires. Van werktafels tot automatische raamopeners en van speciale glassoorten tot het coaten van een kas. Het is allemaal mogelijk. Informeer vrijblijvend via een van de medewerkers.

COATEN De standaard hobbykassen van Batist zijn uitgevoerd in blank aluminium profielen en beglaasd met 4 mm ongehard professioneel tuinbouwglas. U kunt ieder model hobbykas verfraaien door de hobbykas te coaten in een speciale RAL kleur. De hobbykas krijgt een luxere uitstraling en past vaak prima bij de uitstraling van de woning. Zeker bij de hobbykassen die meer als recreatieruimte gebruikt worden, zien wij de trend dat steeds meer kassen gecoat worden.

MONTAGE Onze nette monteurs  zijn het visitekaartje van Batist Hobbykassen. Goed opgeleide monteurs die goed zijn ingespeeld op elkaar. Ze communiceren ook duidelijk met u als u vragen heeft. Onze monteurs zijn VCA gecertificeerd en gaan voor het eindresultaat. Mocht u onverhoopt niet tevreden zijn met het resultaat dan vernemen wij dat graag zodat we het alsnog kunnen oplossen.

HEEL NEDERLAND  Onze hobbykassen verkopen en bouwen wij in heel Nederland op. Alleen voor de Waddeneilanden geldt een toeslag i.v.m. de bootovertocht. Verder gelden de prijzen vermeld op de website voor opbouwen in heel Nederland.