Historische druivenkas

Het Westland was in de vorige eeuw een bonte verzameling van druivenkwekers rijk. De typische gemetselde druivenmuren zijn o.a. nog zichtbaar in Poeldijk en Wateringen. In de loop van de jaren is de teelt van de blauwe en de witte druiven zo goed als verdwenen. Gelukkig zijn er een aantal Westlandse initiatieven die de druiventeelt van weleer weer fantastisch op de kaart zetten. Eén van die organisaties is Themapark “De Westlandse Druif”  in Monster. Hier telen ze, volgens oude traditie, nog diverse druivensoorten zoals de Frankenthaler, Muskaat en Black Alicante. Een bezoek voor een rondleiding of een cursus druiven krenten is zeker de moeite waard. Ook kunt u er informatie terugvinden over de historie van de Westlandse druiventeelt. Bekijk ook de promofilm Themapark De Westlandse Druif.

Batist Hobbykassen heeft een moderne druivenkas ontworpen. De karakteristieke schuine zijgevels zijn minder schuin dan bij de traditionele druivenkas maar de kas is daardoor beter te benutten door een hogere doorloop. Zowel op het dek als in de gevels zijn de kleine glasmaten toegepast om de nostalgische uitstraling te benaderen. Voor de druivenkas zijn diverse accessoires leverbaar.

Indien u meer informatie wenst over de historische druivenkas, kunt u ons bellen of mailen. U bent ook van harte welkom in onze showroom in Wateringen waar een druivenkas staat opgesteld. Onder het genot van een kop koffie informeren John Lodewijk of Annemiek van der Meijs u graag over de uitgebreide mogelijkheden. Bel vrijblijvend 0174-290727 of mail naar: hobbykassen@batistwestland.nl