Weetjes over glas

Ongehard glas:  Het standaard tuindersglas is ongehard glas. Bij breuk valt het glas uit een in glasscherven die de bewoners en bezoekers kunnen verwonden. Standaard hobbykassen beglazen wij met 4 mm floatglas. Net als in de professionele tuinbouw de meest toegepaste glassoort. Indien er kleine kinderen in een hobbykas actief zijn, adviseren wij te allen tijde gehard veiligheidsglas toe te passen. Uiteindelijk wilt u niet dat uw dierbaren letsel oplopen door glasbreuk.

Gehamerd glas: Om de ergste zoninstraling in hobbykassen te breken, beglazen we het kasdek van hobbykassen ook wel met gehamerd glas. Deze gehamerde ruiten zijn standaard ongehard en ook 4 mm dik. U heeft kosteloos de gelegenheid om voor gehamerd glas te kiezen i.p.v. ongehard, blank glas. Gehamerd glas wordt ook in gevels toegepast om meer privacy te geven. Uw buren zien immers alleen schimmen en kijken niet mee wat u precies doet.

Veiligheidsglas: Batist Hobbykassen koopt het 4 mm veiligheidsglas bij een professionele glasleverancier. Deze leverancier betrekt het glas via fabrieken die regelmatig het geharde glas testen. Gehard glas is ongehard glas dat via verhitting wordt gehard. Gehard glas is ca. 5 x sterker dan ongehard glas. Mocht een geharde ruit onverhoopt toch breken dan moet het glas in duizenden kleine glaskorrels uiteen vallen. Deze glaskorrels leveren geen letsel op voor de bewoners en bezoekers. Als het glas niet goed is gehard dan valt het glas uiteen in grotere stukken.

Gelaagd glas:  Naast gehard glas bestaat er ook 8 mm gelaagd glas. Gelaagd glas bestaat uit 2 ongeharde ruiten van 4 mm dik die op elkaar worden geplakt met een folie er tussen. De folie zorgt er voor dat de ruiten bij breuk in de sponning blijven hangen. Het glas kan dus nooit vanuit het dak op de bewoners of bezoekers vallen die er onder lopen en leven.

Gekleurd glas: Iedere geharde ruit is ook in een kleur te verkrijgen. Brons, grijs en groen gekleurd zijn de meest populaire kleuren. Gekleurd glas is niet warmte-werend. Bij gelaagd glas is het mogelijk om een gekleurde folie toe te passen. Folie is in vele kleuren verkrijgbaar. Zeker in de gevels is een gekleurd folie ideaal. U krijgt meer privacy omdat de buren geen zicht naar binnen hebben via de zijwanden.

Crepi glas: Een speciale glassoort die we regelmatig toepassen in luxere kassen en tuinkamers is Crepi glas. Deze glassoort biedt u, net als bij gehamerd glas, ook meer privacy. Crepi glas heeft een luxere uitstraling dan gehamerd glas.

Isolatie-glas:  Onze kassen, tuinakers, prielen, orangeriën en overige objecten zijn niet geschikt voor 16 mm isolatie glas. Alle profielen zijn afgestemd op een glasdikte van 4 of 8 mm dikke beglazing. Isolatie-glas wordt toegepast bij bouwkundige bouwwerken. Als onze bouwwerken zijn niet bouwkundig.

In onze showroom hebben wij kassen, tuinkamers en veranda’s met diverse glassoorten beglaasd. Wij informeren u graag persoonlijk over de uitgebreide mogelijkheden van glas.